måndag 11 augusti 2008

Hatkärlek

Aircondition är en bra uppfinning men jag avskyr den samtidigt. Kineserna vet hur dom ska använda den. Blåser på i högsta hastighet tills det blir minusgrader inomhus. Dom har gärna dörrarna öppna undertiden. När man går från 35 gradig värme med en luftfuktighet runt 90 % till svinkall luftkonditionerad buss och håller på så flera gånger per dag så är det väl inte så kan man ju räkna med att en förkylning står runt hörnet och väntar. Min är på gång. Jag nyser och fryser och känner att det börjar hända grejor i näsan. Fan, man vill ju liksom inte bli sjuk nu! Måste finta bort det på nått sätt. Ska till en simhall om några timmar, kanske inte är bästa miljön för att döda bakterier i. Känns snarare som det är där dom frodas och växer sig starkare för att så småningom ta hem guldet i kampen om mitt välmående.

Det finns många spännande yrken i det här landet. Ett är att med hjälp av en pinne hålla ordning på grusnivån mellan cementblocken som ligger placerade ett gäng mil under tågrälsen i Kina. Det är ett heltidsjobb skulle man kunna säga.

Man skulle kunna tro att den som har sportfotojobbet på ett OS har ett glamouröst uppdrag. Ibland kan så vara fallet men ofta får man infinna sig i de mest simpla lokaler som när vi under pågående simtävlingar fick sitta på golvet i en skrubb i källaren på Aquatic center och vänta på att få göra intervjuer och glo rakt in i ett el-skåp.

SVTs Pelle Nyström gick till en kinesisk frisör och blev klippt samt fick håret tvättat två gånger för 10 spänn!

Inga kommentarer: