söndag 16 september 2007

Känner mig som hemma!


Å vad fantastiskt! Vi har nu lämnat Wuhan och flyttat till Hangzhou för att bevaka Tyskland i 2 dagar... Hittade ju favvo-haket direkt =) Finns inte bara ett, utan TVÅ!! Lyx. Köpte givetvis med mig en Buckis-termos ;-)

Som sagt, har hamnat i en modern, fräsch (ja, faktiskt!) mysig, liten storstad drygt 3 timmar (tåg) ifrån Shanghai... med den nätta siffran på 2 miljoner invånare (Wuhan har 8!). Det är inte alls lika dålig luft och trafiken är ok, det finns ju övergångsställen! =) I vissa områden får men en känsla av London. Finns mycket grönområden och mitt i stan ligger West Lake.. en sjö där man kan ta båtturer eller bara strosa runt.. är typ 1,5 mil. Tyvärr är den invaderad av turister.. men men.. Klev in i ett varuhus förut som inte var av denna värld. Det som inte finns att köpa därinne i klädväg är inte värt att ha! Gick ut därifrån tomhänt.. jösses.. har nog aldrig hänt förr! ska spara mig för shoppingen i Shanghai, är där om dagarna 2.

Kom till hotellet som är helt ok och klev rätt in på presslunchen. Fick MASSOR av presenter, vilket gjorde Tobbe glad för idag är det hans födelsedag. Det valde redaktör Fasth att fira genom att befria oss ifrån leverering av jobb till hans Fotbollsmagasin, herr Flodin däremot insisterade på en kommentar ifrån Ariane Hingst inför morgondagens match. Så det blir till att maka sig iväg på Tysklands träning på arenan om en halvtimme.. ingen rast, ingen ro, inget firande. Bjöd ju födelsedagsbarnet på en kaffe förut så lite fest blev det ;-)

En ganska lustig grej vi lagt märke till är att kinsesiska barn inte använder blöja.. istället klipper man ett hål i byxan och när det är dags.. ja då är det bara att köra så att säga.. haha! Billigt, men inte minst miljövänligt!

Inga kommentarer: